Çin, dünyanın her yerinden şirketlerin ülkeye yatırım yapmalarını bekliyor

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü He Yadong, Çin hükümetinin her zaman olduğu gibi dünyanın her yerinden şirketlerin Çin’de yatırım ve iş yapmalarını beklediğini belirterek, Çin’in yasalara saygılı ve uyumlu yabancı sermayeli işletmelere istikrarlı, adil ve öngörülebilir bir iş ortamı sağlamaya çalıştığını ifade etti.

Çin, dünyanın her yerinden şirketlerin ülkeye yatırım yapmalarını bekliyor
Yayınlama: 23.05.2024
0
A+
A-

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü He Yadong, Çin hükümetinin her zaman olduğu gibi dünyanın her yerinden şirketlerin Çin'de yatırım ve iş yapmalarını beklediğini belirterek, Çin’in yasalara saygılı ve uyumlu yabancı sermayeli işletmelere istikrarlı, adil ve öngörülebilir bir iş ortamı sağlamaya çalıştığını ifade etti.

Çin Ticaret Bakanlığı 20 Mayıs'ta Genel Atomik Havacılık Sistemleri (GA-ASI) gibi ABD’den 3 şirketi Güvenilmez Varlıklar Listesi’ne aldı. Ticaret Bakanlığı Sözcüsü He Yadong bugün düzenlenen basın toplantısında yabancı basınında ortaya çıkan Çin'in “Güvenilmez varlıklar Listesi”ni yeniden kullanmasının Çin'in yabancı yatırımlara karşı tutumunun değiştiği anlamına gelip gelmediği şüphelerine yanıt verdi.

Sözcü, Çin hükümetinin dışa açılma politikasını hızlandırıp çok taraflı ticaret mekanizmasını savunarak piyasada faaliyet gösterenlerin meşru haklarını ve çıkarlarını kararlılıkla koruduğunu söyledi. Çin’in yalnızca ulusal güvenliğini tehlikeye atan az sayıda yabancı varlığı hedefleyerek güvenilmez varlıklar listesi konusunu her zaman titizlikle ele aldığını vurgulayan sözcü, dürüst ve yasalara saygılı yabancı kuruluşların endişelenmesine gerekme olmadığını belirtti.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.