DEVA Partili Avşar: Fikir hürriyeti anayasal bir haktır

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla açıklama yaptı.

DEVA Partili Avşar: Fikir hürriyeti anayasal bir haktır
Yayınlama: 18.05.2024
4
A+
A-

Avşar; “Gazi Mutafa Kemal Atatürk ‘genç cumhuriyeti’ kurarken gençleri dayanak almış, onlara güvenmiş ve inanmıştır. Gençlere medeniyetin ve fikir hürriyetinin timsali olmalarını vasiyet etmiş, gelecek vizyonunu göstermiş ve Cumhuriyeti onlara emanet etmiştir.”, şeklinde konuştu.

Atatürk’ün bu sözleri bağlamında; şu birkaç hususu değerlendirmek gerektiğini ifade eden Avşar; “Birincisi; ‘almakta olduğunuz terbiye ve irfan’ sözüdür. Burada öncelikli olarak her gencin çağın şartlarına ve gelişimine paralel olarak yetiştirilmesi gerektiği vurgulanmıştır ki; buda devletin her vatandaşına sağlamakla yükümlü olduğu anayasal bir haktır.”, dedi.

Avşar; “İkinci husus; ‘fikir hürriyeti’ noktasıdır. Fikri hür nesil yetiştirmek devletin milli bir politikası olması gerektiği anlayışıyla müzakerenin, tartışmanın, kendini ifade etmenin ve özgüvenin ortamını sağlamak esas sorumluluktur ve yine anayasal bir haktır.”ifadelerine yer verdi.

Sözlerinin sonunda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan Avşar, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu düşüncelerle “Ya istiklal ya ölüm!” deyip yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak tarihe geçen ve “gençlik bayramı” olarak kutladığımız, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” kutlar, Atatürk’ün işaret ettiği gençlik idealine kavuşmak için daha çok çalışacağız.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.