DEVA Partili Dalgın: Fahiş fiyat yapanı aramayın, hükümetin kendisi

DEVA Partisi Milletvekili Burak Dalgın, Ticaret Kanunda yer alan fahiş fiyatı gündeme getirdi.

DEVA Partili Dalgın: Fahiş fiyat yapanı aramayın, hükümetin kendisi
Yayınlama: 23.05.2024
1
A+
A-

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, fahiş fiyatlara karşı hükümete seslendi.

Sözlerine hükümetin genel davranışlarını eleştirilerle başlayan Dalgın, “Hükümetimizin birinci huyu: Hatalarının sorumluluğunu asla üstlenmiyor. Tam yetkiyi kullanıyor, ama asla sorumluluk üstlenmiyor. İyi şeyler olunca hükümetten, kötü şeyler olunca, muhakkak bir günah keçisi bulunuyor. Halbuki yaşadıklarımızın tek nedeni ekonomi yönetiminde yapılan fahiş hatalar.” diye konuştu.

“Hükümetimizin ikinci huyu: asla aynaya bakmıyor. Fahiş fiyatla mal satan iş yerleri kimdir diye herkes birbirine soruyor. Ben size söyleyeyim: Hükümetin ta kendisi!'' diyen Dalgın şöyle devam etti:

''Geçen sene bugünlerde benzin/ mazot 18-20 liraydı şimdi benzin/mazot 41-43 lira. Geçen sene bugün KPSS oturum ücreti 150 lira, şimdi 350 lira. Aradaki fark hükümetin artırdığı vergiler ve patlattığı döviz.”

Hükümetin üçüncü huyunun ise ekonomiyi talimatla idare edebileceğini zannettiğini söyleyen Dalgın, ''Açık söyleyeyim: bu tam bir hayaldir. Talimatla fiyat düşmez. Bunu Sovyetler'deki komünist parti komiserleri yapamadı. Venezuela’daki eli sopalı enflasyonla mücadele timleri yapamadı. Siz de yapamadınız. Yapamazsınız.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.