Fransa daha fazla Serval zırhlı aracı sipariş etti

Fransız DGA satın alma kurumu, SERVAL olarak bilinen 500 milyon euro (544 milyon dolar) değerinde 420 adet hafif çok rollü zırhlı araç siparişi verdi.

Fransa daha fazla Serval zırhlı aracı sipariş etti
Yayınlama: 02.02.2024
27
A+
A-

Army Recognition tarafından bildirildiği üzere Fransız Ordusu, 2030 yılına kadar toplam 978 SERVAL aracı teslim alacak; 60 adetlik ilk teslimat 2022’de ve ilave 129 adetlik araç ise 2023’te teslim edilecek.

4×4 çok amaçlı zırhlı araç olan SERVAL, Fransız devletine ait savunma sistemleri entegratörü Nexter Systems ile mobilite çözümleri sağlayıcısı Texelis arasındaki ortak bir çalışmadır.

Diğer SCORPION programı araçlarına benzer şekilde SERVAL, Arquus tarafından sağlanan, makineli tüfekle donatılmış, uzaktan kumandalı bir tarete sahiptir. Ayrıca CONTACT radyo, BARAGE sinyal bozucu ve SICS dahil olmak üzere tüm SCORPION araçlarında ortak olan yerleşik elektronik sistemleri de içerir. İkincisi, emirlerin ve raporların iletilmesini hızlandırmak için gerçek zamanlı dijital iletişim teknolojilerini kullanır ve arka komutanlara etkileşimli bir harita aracılığıyla savaş alanını daha iyi anlamalarını sağlar.

Roanne’deki Nexter üretim tesisinde (Almanya’nın Krauss-Maffei Wegmann’ıyla birlikte Avrupa kara savunma sistemleri grubu KNDS’nin bir parçası) üretilen bu SERVAL araçları, 1970’lerden kalma eskimiş VAB zırhlı personel taşıyıcılarının yerini alacak şekilde tasarlandı.

Ağırlığı 15 ile 17 ton arasında değişen SERVAL, iki mürettebatın yanı sıra sekiz personele kadar konaklama kapasitesine sahip olup tamamı Félin sistemiyle donatılmış olup, Fransız askeri filosunun modernizasyon çalışmalarına katkıda bulunmaktadır.

Kaynak: SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.