FX analizi

Dün yeni TCMB Başkanı Karahan’ın yılın ilk enflasyon raporu sunumu (TCMB’nin yıl sonu TÜFE tahmini %36 ile değişmedi) ve sonrasındaki basın toplantısı takip edildi.

FX analizi
Yayınlama: 09.02.2024
1
A+
A-

USD/TRY: Dün yeni TCMB Başkanı Karahan'ın yılın ilk enflasyon raporu sunumu (TCMB'nin yıl sonu TÜFE tahmini %36 ile değişmedi) ve sonrasındaki basın toplantısı takip edildi. Karahan Enflasyonu düşürmek için sıkı para politikası uygulamaya devam edeceklerini buna karşın şu anda ek bir faiz artışı değerlendirmedikleri açıklamasında bulundu. Yurtdışına baktığımızda, dün ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 218bin ile beklentilerin hafif altında açıklandı. 4. çeyrek finansal sonuçlarının takip edildiği ortamda endeksler yükselişle günü sonlandırdı. Bu sabah ise ABD vadelileri yatay seyrediyor. Bugün yurtiçinde sanayi üretimi takip edildi. Sanayi üretimi Aralık ayında mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış olarak aylık %2,4 oranında artarken geçtiğimiz yıla göre de %1,6 artış gösterdi. Kur tarafında ise Dolar/TL'de düşük oynaklıktaki sınırlı yükseliş eğiliminde bir değişiklik yok. Dün 30,61 seviyesinden kapatan kurda bu sabah hafif yukarı yönlü hareketlilik var. 

FX analizi

EUR/USD: Bu hafta ABD'de gerçekleştirilen tahvil ihraçlarına yoğun ilgi dün de 30 yıllıklarla devam etti. Buna ek ABD 10 yıllık tahvil getirisi hafta başından bu yana 13 baz puan artarak, %4,15 seviyelerine yükseldi. Fed üyelerinden, Başkan Powell'ın mesajlarıyla paralel şekilde faiz indirimi konusunda erken olduğu açıklamaları gelmeye devam etti. ABD'de güçlenen ekonomik görünümün yanında, son olarak dün açıklanan işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altında açıklanarak, işgücü piyasasının güçlendiğine işaret etti. Bugün ise gözler ABD TÜFE revizyonları ve Almanya'da Ocak ayı nihai TÜFE'sinde olacak.

FX analizi

XAU/USD: Dün 2.020-2.039 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın günü 20 günlük hareketli ortalamasının hafif üzerinde 2.035 bandında tamamladı. Fed'in yıl sonundan önce faiz indirimine başlamak istediklerini lakin bu konuda temkinli yaklaşılması yönünde açıklamaları devam ediyor. Önceki işlem gününde değerli maden tahvil faizlerindeki yükseliş ve doların değer kazanması sonrası baskı altında kalmaya devam etti. Teknik seviyelere bakacak olursak, 2.015-2.005 seviyeleri destek bölgesi, yukarı yönlü hareketin görülmesi halinde ise 2.045-2.055 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. 

FX analizi

Kaynak Ziraat Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.