İRLANDA’DA ICDDA’YA KATILIM ÇAĞRISI

OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA), İrlanda’nın Shannon şehrinde düzenlenen European Aerospace Cluster Partnership (EACP) Genel Kurul toplantısına katıldı. Toplantıda, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri (ICDDA) hakkında tanıtımı ve katılım çağrısı yapıldı.

İRLANDA’DA ICDDA’YA KATILIM ÇAĞRISI
Yayınlama: 18.11.2023
4
A+
A-

18 ülkeden 45 havacılık kümesinin bir araya geldiği, Avrupa’dan havacılık ve uzay alanında 5.000’den fazla paydaşı temsil eden genel kurulda OSSA’yi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yarsan ve Küme Koordinatörü Dr. Semih Yiğit temsil etti.

7-8 Kasım 2023 tarihleri arasındaki toplantıda; dijitalleşme, akıllı endüstri ve sürdürülebilirlik konularının yanı sıra kümelenmelerin yeni pazar ve iş fırsatlarında inovasyonun iş birliği yoluyla küresel bir içerisinde ilerlenmesi ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Geleceğin hava taşıtları olma özelliğini taşıyacak olan drone taksiler için havaalanı kurallarının da ele alındığı İrlanda buluşmasında, bu araçların gelecekte devreye alınması ile birlikte yeşil bir geleceğine de katkı sağlanacağı görüşü öne çıktı.

OSSA Koordinatörü Dr. Semih Yiğit, OSSA üyelerinin yeteneklerini paylaşırken, OSSA tarafından altıncısı düzenlenecek olan Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri (ICDDA) hakkında tanıtımı yaptı.

17-19 Nisan 2024 tarihleri arasında ATO Congresium’daki etkinliğe davet çağrısı yapan Yiğit, ICDDA’nın; askeri ve sivil, savunma, havacılık ve uzay alanlarında faaliyet gösteren ana sanayi ve KOBİ firmalarına; yeni pazarlar bulmak, iş fırsatları yakalamak ve iş ortaklıkları kurmak için yardım etmeyi hedeflediğini kaydetti.

Dr. Semih Yiğit, EACP toplantısında şunları söyledi: “ICDDA, kendine has ihtiyaçları ve fırsatları olan hedef ülke ve bölgelerin ortaya çıkarılması ve savunma ve havacılık sektörlerinde potansiyel iş birliği imkanlarının somut adımlara dönüştürülmesi amacıyla ikili iş görüşmeleri, konferanslar, seminerler ve endüstriyel ziyaretleri kapsamaktadır.

ICDDA, üretici ve hizmet sağlayıcı firmalar ile satın alma ve tedarik zinciri yetkilileri arasında daha önceden planlanmış ikili iş görüşmeleri sayesinde tedarik zinciri odaklı iş birliği ve iş fırsatları yakalamak açısından verimli bir platformdur. Katılımcı firmalar, orijinal ekipman üreticileri (OEM), 1. ve 2. seviye tedarikçiler ve ilgili kurumlar ile buluşarak sivil ve askeri alanda uzmanlaştıkları kabiliyetlerini sunma fırsatı yakalayacaklardır.”

EACP 2024 Genel Kurul toplantısı, Fransa’nın Marsilya şehrinde gerçekleşecek. Marsilya toplantısında AB projelerinin daha fazla yer alacağı, Avrupa havacılık politikasına katkıda bulunmak için eylemler geliştirildiği ve yenilikçi projeleri desteklemeye devam edileceği belirtildi.

Kaynak: SAVUNMA GAZETESİ

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.