MANSUR YAVAŞ, İVEDİK OSB SANAYİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin’in misafirliğinde Teknopark Ankara toplantı salonunda bölge sanayicilerimizle bir araya geldi.

MANSUR YAVAŞ, İVEDİK OSB SANAYİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
Yayınlama: 07.02.2024
2
A+
A-

İstihdamı ve üretimi arttıracak çözümleri hızlıca hayata geçirmeliyiz.

İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin toplantı açılış konuşmasında, “İvedik OSB 140 bin istihdamı 10 binin üzerinde firmasıyla Türkiye’nin en büyük 2. OSB’dir. Bölgemizde her yıl bin iş yeri bölgeden ayırılırken yerine yeni genç girişimci firmalarımız hiç vakit kaybetmeden boşalan yerleri doldurarak üretime başlamaktadırlar” dedi.

MANSUR YAVAŞ, İVEDİK OSB SANAYİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Başkan Hasan Gültekin, İvedik OSB’ye paralel olan ANTEKS sanayi bölgesine değinerek “üretimdeki artışı sağlayabilmemiz için İstihdamı ve üretimi arttıracak çözümleri hızlıca hayata geçirmeliyiz” dedi.

“Hepinizin bildiği üzere bölgemizin hemen sınırında bulunan ve 30 yıldır hiçbir gelişme gösterememiş bir durumda olan ANTEKS sanayi sitesini Yenimahalle Belediyemiz ile birlikte hızlıca hayata geçirmek ve İvedik OSB çatısı altında 60 bine yakın istihdam sağlayarak vatandaşlarımız iş ve aş olacak yeni bir sanayi havzası yapmak istemekteyiz” dedi.

Başkan Hasan Gültekin, Ankara Büyükşehir Belediyemizin bölgemizdeki yaptığı bazı hizmetlerden sizlere bahsetmek istiyorum. Belediyemiz sadece bu yıl İvedik OSB’ye 35 bin 500 ton asfalt dökerek yolardaki sorunlarımızı çözmüştür. “Bölgemizin batısında bulunan bazı iş yerlerimiz zaman zaman şiddetli yağışlar nedeniyle su baskınlarına maruz kalmakta ve bizlerin uykularını kaçırmaktaydı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş ve ekibinin bir önceki İvedik OSB ziyaretinde, bu sorunu sizlerin önünde kendilerine ifade etmiş ve destek istemiştik. Sayın Başkanımız ziyaretindeki verdiği sözü tutarak belediye meclisinden aldığı karar neticesinde baz beton hattını hızlı bir şekilde yaparak sanayicilerimizin önemli bir sorununu ortadan kaldırmıştır” diye konuştu.

MANSUR YAVAŞ, İVEDİK OSB SANAYİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

“Esnaflıktan gelen bir belediye başkanıyım”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar konuşmasında, esnaflıktan gelen bir belediye başkanı olarak sizleri iyi biliyor ve sizleri iyi tanıyorum dedi. Yenimahalle’ye yaptığı ve yapacağı yaptırımlardan da bahseden Yaşar, “Görev yetki alanımda olmamasına rağmen 41 sağlık ocağı yaptık. Devlet okullarının boyasını, tadilatlarını, eksikliklerini giderdik. Etüt merkezlerimizle çocuklarımızı ücretsiz bir şekilde okullara, sınavlara hazırladık. Onun dışında alt yapıda bir sıkıntımız yok. Asfaltsız kaldırımsız sokağımız yok. Ben göreve gelmeden önce TUİK rakamlarına göre 200’lere bile erişemeyen Yenimahalle bugün 5’inci sırada. Bunu ben demiyorum veriler diyor. Bu başarının altında esnaflıktan geliyor olmam yatıyor” dedi.

MANSUR YAVAŞ, İVEDİK OSB SANAYİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

“Bir tane çılgın projemiz yok”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş konuşmasında, “Seçildiğimiz günden itibaren tarafsız bir şekilde, adil, hakkaniyetli, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğinde, sadece işine odaklı, hiçbir polemiğe girmeden Ankara halkı ne istiyorsa o talep doğrultusunda çalışmaya gayret ettik ve edeceğiz” dedi.

Başkan Yavaş, “Bir tane çılgın projemiz yok. Lütfen, kim gelirse gelsin adaylara ‘Allah aşkına çılgın proje yapmayın, önce işinizi yapın’ deyin. Türkiye bu projelerden yoruldu. Ben bunu sadece Ankara için söylemiyorum. Türkiye’nin her yerinde her Belediye Başkanı böyle bir proje ile ortaya çıkıyor. Fizibilitesi yok, araştırması yok, aciliyet, öncelik var mı buna bakmadan sadece görülsün, ‘Bunu bu yaptı’ desinler diye yapıyorlar. Belediye başkanları önce kendi işini yapmalı” dedi.

Başkan Yavaş, ASKİ su tarifesinin 15 metreküpe kadar 20 lira 99 kuruş olduğunu kaydederek, öğrenci evlerine yüzde 50 indirim uygulandığını, sosyal yardım alan ve depremzede ailelere de 10 metreküpe kadar metreküpünün 1 lira olduğunu söyledi. Su ve ulaşımın belediyenin asli görevlerinden olduğunu vurgulayan Başkan Yavaş, “2013 yılında EGO’nun fazla bütçesinin olmasının sebebi, o tarihte yapılan büyük bir gayrimenkul satışından kaynaklanıyor. Ama baktığınız zaman ortalaması 200 milyon dolar civarında. Şu anda 105 milyon dolar, sebebi ucuz taşıma. Çünkü su ve ulaşım belediyenin asli görevlerinden en konforlu ve en hesaplı bir şekilde vermek durumundasınız. Halk otobüslerine de ayrıca destek veriyoruz ki hem 65 yaş üstü halkı, hem öğrencileri, hem şehit ailelerini aynı şekilde indirimli, ücretsiz taşımaya devam etsin” diye konuştu.

Başkan Yavaş, Açılışlara da harcanan parayı haram görüyorum oralarda büyük miktar masraf yapıyorsunuz. Asfaltınız hayırlı olsun yok, sade ve sadece kavşaklara asılan yazı: ‘Bu kavşak şu kadar liraya mal olmuştur.’ Ankara halkı bunu bilsin. Yazı yazılacaksa da ‘Bu kavşağımız hizmete girmiştir.’ Bu kadar. Siz ne kadar beton yaparsanız yapın içinde insan olmayınca hiçbir şey olmuyor. Onun için diyorum boş projelerle uğraşmayın halkın parasını boşa götürmeyin. Harcanacak para, halkın ihtiyaçları için harcanır. Kendi cebinizden harcamadığınız parayı, hiçbir yere harcayamazsınız. O para sizlerin bize emaneti. Emanete ihanet olmaz. Biz bu paraları harcarken son derce cimri olmak zorundayız. Türkiye’de bu konuda bir numarayız. Biri başını çevirip kimse yok mu dediği zaman Ankara Büyükşehir Belediyesi onun yanındadır diye konuştu.

 

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.