Sağlık Bakanlığı’nın “Onaylı Randevu Dönemi” açıklaması

Sağlık Bakanlığı, 13 Mayıs Pazartesi günü uygulanmaya başlayacak olan ‘Onaylı Randevu Dönemi’ne ilişkin açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı’nın “Onaylı Randevu Dönemi” açıklaması
Yayınlama: 10.05.2024
3
A+
A-

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamasında Onaylı Randevu Sistemi'nin hastanelere ve hekimlere zamanı verimli kullanma imkanı sunan, randevuların iptal edilmesinin ardından boş kalan kapasitenin hizmet bekleyen hastalar için kullanılmasını sağlayacak olan yeni bir uygulama olduğu belirtildi.

Randavu tarihinden bir gün önce, akşam saat 20.00'e kadar kişinin randevusuna onay vermesi veya gelmeyeceğini bildirmesi gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“'www.mhrs.gov.tr' internet sitesi, mobil uygulama ve 'ALO 182' çağrı merkezi olmak üzere tüm kanallar üzerinden 'onay' verilebilecek. Randevu tarihinden 1 gün önce, saat 20.00'ye kadar 'www.mhrs.gov.tr' internet sitesi, mobil uygulama ve ALO 182 çağrı merkezi aracılığıyla iptal işlemleri gerçekleştirilebilecek. 

Son onay saatine kadar randevusunu onaylamayan kişilerin randevusu sistem tarafından iptal edilecek. Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişilerin, aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak. Fakat bu kişiler sağlık tesislerinden randevusuz hizmet alabilecek.”

Üzerinde herhangi bir işlem yapılmayan randevuların, bir gün önce 20.00'de otomatik olarak iptal edileceği aktarılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Bu durumda kişi tekrar randevu alabilecek ya da sağlık tesislerinden randevusuz hizmet alabilecek. Üç gün ve daha sonrası için alınan tüm randevularda onay zorunluluğu olacak, ancak muayene tarihinden önceki iki gün içerisinde alınan randevular, otomatik olarak onaylanmış olacak.

Örneğin 24 Mayıs tarihi için 22-23 Mayıs tarihlerinde alınan bir randevu, otomatik olarak onaylanmış kabul edilecek. Onaylı randevu sistemindeki bu uygulamadan 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları muaf tutulacak. Bu gruptaki hastalar, her zaman randevu alabilecek. Uygulama, 13 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla alınacak randevular için geçerli olacak. Boş kalan her bir randevu, sistemden randevu alamayan, ancak talep bırakmış hastalar için kullanılacak.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.