Shell’in üretim tahminini güncellemesi hisseye pozitif yansıdı

Shell Plc (SHEL), Cuma günü 2023’ün üçüncü çeyreğine ilişkin entegre gaz üretim tahminini güncelledi. Üçüncü çeyrek için şirket, Entegre Gaz işinden 1,2 milyar ila 1,6 milyar dolar arasında düzeltilmiş kazanç bekliyor.

Shell’in üretim tahminini güncellemesi hisseye pozitif yansıdı
Yayınlama: 06.10.2023
3
A+
A-

Arama ve üretim işinden elde edilen kazancın 2,7 milyar ila 3,1 milyar dolar arasında olacağı tahmin ediliyor. Üçüncü çeyrekte Shell, 27 Temmuz'da açıklandığı gibi önceki tahminde günde 870 bin varil petrol ile günde 930 bin varil petrol arasındaki görünümüne karşın, artık günde 880 bin varil petrol ile günde 920 varil petrol arasında entegre gaz üretimi kaydetmeyi bekliyor. Shell, daha önceki 1.6-1.8 milyon varil petrol beklentisine karşılık, artık arama ve üretimin 1.7-1.8 milyon aralığında olacağını tahmin ediyor. Şirket, sıvılaştırılmış doğal gaza (LNG) yönelik beklentilerini yukarı doğru revize ederken Prelude ve Trinidad ve Tobago'daki önemli gaz sahalarında üretimin artmasını bekliyor. Shell ayrıca bu çeyrek için kurumsal olarak düzeltilmiş zarar öngörüyor. Bilançonun 2 Kasım’da gelmesi bekleniyor.

GSK Plc (GSK) bu sabah yaptığı açıklamada, Haleon Plc'nin (HLN) 270 milyon hissesini hisse başına 328 peni fiyatla satmayı kabul ettiğini ve bunun 885,6 milyon pound civarında brüt gelir elde ettiğini söyledi. İşlem sonrasında GSK, Haleon'da 685 milyon hisseye sahip olacak ve bu da Haleon'un yaklaşık yüzde 7,4'ünü temsil edecek. Haleon'da yüzde 32 hisseye sahip olan GSK ve Pfizer Inc., anlaşmanın ardından 60 gün boyunca Haleon'da ilave hisse satmamayı taahhüt etti.

Kaynak: Gedik Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.