TCG Batıray denizaltısı ile bir ilk gerçekleşecek

ASFAT ana yükleniciliğinde inşa edilen kendi boyutunda dünyada tek olan denizaltı havuzunda TCG Batıray denizaltının havuzlanacağı bildirildi. Türkiye’nin denizlerdeki hakimiyeti için önemli olan bu faaliyetin Gölcük Tersanesi Komutanlığında gerçekleşeceği açıklandı.

TCG Batıray denizaltısı ile bir ilk gerçekleşecek
Yayınlama: 30.09.2023
22
A+
A-

Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği’nde görevli Tuğamiral Zeki Aktürk, TCG Batıray denizaltısına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

TCG Batıray denizaltısı ile bir ilk gerçekleşecek

TCG Batıray denizaltısının havuzlanacağını bildiren Tuğamiral Aktürk, “Denizaltılarımızın havuzlanması için ihtiyaca yönelik özel olarak tasarlanan ve Bakanlığımıza bağlı ASFAT ana yükleniciliğinde inşa edilen kendi boyutunda dünyada tek olan denizaltı havuzunda ilk olarak yarın (15 Eylül) TCG Batıray denizaltımız havuzlanacaktır. Denizlerdeki hakimiyetimiz için önemli olan bu faaliyet, Gölcük Tersanesi Komutanlığında gerçekleşecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: SAVUNMA GAZETESİ

SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.