Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Altın tarihi seviyelerde seyrini sürdürüyor

İstanbul, 16 Ekim (Hibya) – Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, altının, alıcılı bir seansla günü yükselerek kapattığını bildirdi.

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Altın tarihi seviyelerde seyrini sürdürüyor
Yayınlama: 16.10.2024
3
A+
A-

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş. maden analizinde şu açıklamayı yaptı:

“Altın, alıcılı bir seansla günü yükselerek kapattı. Güne 2.649 dolar/ons seviyesinden giriş yapan sarı maden, Orta Doğu’daki gerilimlerden ve faiz indirimi safhasının başlamasından destek görürken tarihi seviyelerde seyrini sürdürüyor. Seansı 2.663 dolar/ons seviyesinde tamamlayan altın, son iki haftanın en yüksek kapanışını gerçekleştirirken günlük yüzde 0,5 kazanç elde etti.

Gümüş de günü yeşilde kapattı. Güne 31,23 dolar/ons seviyesinden başlayan beyaz maden, günü 31,51 dolar/ons seviyesinden sonlandırırken günlük yüzde 1 kazancı hanesine yazdı.

Platin ise düşüş yaşadı. Güne 993 dolar/ons seviyesinden başlayan platin, seansı 985 dolar/ons seviyesinde kapatırken günlük yüzde 0,8 kayıp elde etti.

Paladyum da günü ekside bitiren bir diğer kıymetli maden oldu. Güne 1.027 dolar/ons seviyesinden başlayan paladyum, seansı 1.009 dolar/ons seviyesinde günlük yüzde 1,8 kayıpla tamamladı.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.