Türk Donanması’na ‘Mini Donanma’ teslimatı

Türk Deniz Kuvvetleri, bugün düzenlenen törenle TCG İSTANBUL Firkateynini, TCG DERYA Denizde İkmal ve Muharebe Destek Gemisini, TCG ÜTĞM. ARİF EKMEKÇİ Lojistik Destek Gemisini ve MARLİN SİDA’yı envanterine kattı.

Türk Donanması’na ‘Mini Donanma’ teslimatı
Yayınlama: 23.01.2024
17
A+
A-

Türk Deniz Kuvvetleri’nin Mavi Vatan’da gücüne güç katacak, 4 yeni deniz platformlarının teslimat töreni bugün (19 Ocak 2024) gerçekleştirildi. “Mavi Vatan’da Güç: Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni”, Yalova’da bulunan Sefine Tersanesi’nde yapıldı.

Dört Yeni Gemi, Donanma’nın Hizmetinde

Türk Donanması için tarihi önemdeki törende, STM ana yükleniciliğinde inşa edilen Türkiye’nin ilk milli fırkateyni TCG İSTANBUL (F-515) ve Lojistik Destek Gemisi TCG ÜTGM. ARİF EKMEKÇİ (A-575)’nin yanı sıra Türk Donanması’nın en büyük ikinci gemisi Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi TCG DERYA (A-1590) ve MARLİN Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA)’nın teslimatı gerçekleşti.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Sefine Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi Celal Koloğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

TCG İSTANBUL

Güleryüz: TCG İSTANBUL Dünyanın En Gelişmiş İlk 5 Fırkateyninden Biri

Törende konuşan STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Türk Donanmasının milli suüstü ve sualtı gemilerinde STM’nin önemli görevler üstlendiğini, Pakistan ve Ukrayna’ya askeri gemi ihracatları ile de Türkiye’nin ekonomisine katkı sağladığını belirtti.

Türkiye’nin ilk milli fırkateyni TCG İSTANBUL’un ana yüklenicisi olmaktan gurur duyduklarını kaydeden Güleryüz şöyle devam etti:

“TCG İSTANBUL ile MİLGEM İstif Sınıfı Fırkateynler, sahip olduğu tasarım ve teknolojiyle, dünyanın en gelişmiş ilk 5 fırkateyni arasına adını yazdırmıştır. İstanbul Fırkateyninde hedeflenen yerlilik oranı yüzde 75 iken, Savunma Sanayii Başkanlığımız ile yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde gemimizin yerlilik oranını yüzde 80’e ulaştırmayı başardık.

Bu haliyle TCG İSTANBUL, Türkiye’nin en yüksek yerlilik oranına sahip savaş gemisidir. Milli fırkateynimiz; yüksek yerlilik oranına sahip milli elektronik harp sistemleri, yeni nesil milli savaş yönetim sistemi ve hava güdümlü mermi fırlatabilme kabiliyetiyle Mavi Vatan’da ülkemiz adına önemli bir caydırıcı güç olacaktır.”

Kaynak: SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.