TÜRKİYE’NİN İLK ASTRONOTU ALPER GEZERAVCI KONYA'DA BULUŞTU

TÜRKİYE’NİN İLK ASTRONOTU ALPER GEZERAVCI KONYA'DA BULUŞTU
Yayınlama: 23.02.2024
8
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Selçuk Üniversitesi Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Konya’da” programına katıldı ve öğrencilerle bir araya geldi.

Bakan Kacır, Selçuk Üniversitesi Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, öğrencilerin Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı heyecanla beklediğini belirtti. Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonunu duyurduklarında, Gezeravcı’nın dönüşünde 81 ilde ziyaret edeceğini söylediklerini hatırlatan Kacır, bu programlarla astronotu, başta üniversite öğrencileri olmak üzere gençlerle buluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. Kacır, Gezeravcı’nın ilk programının Konya’da düzenlendiğine dikkat çekerek, gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE’NİN İLK ASTRONOTU ALPER GEZERAVCI KONYA'DA BULUŞTU

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ VE YENİ BAŞARILAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi’ni anımsatan Kacır, bu hamlenin önemli kilometre taşlarından birine şahit olduklarını söyledi. Kacır, “Gün, hafta geçmiyor ki milletimizin evlatları, bilim insanları, mühendisleri, teknisyenleri göğsümüzü kabartacak yeni bir projeyi hayata geçirmesin.” diyerek Türkiye’nin teknolojik ilerlemesinden gurur duyduğunu ifade etti. Kacır, Türkiye’nin milli havacılık yolculuğunu anlatarak, savunma sanayisinde elde edilen başarıları uzay alanında da gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

MİLLİ UZAY PROGRAMI VE TÜRKİYE’NİN UZAY ALANINDAKİ BAŞARILARI

Kacır, Türkiye’nin uzay alanındaki önemli tecrübeleri olduğunu belirterek, milli uzay programının bir gereği olarak Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulduğunu ve milli uzay programının hazırlandığını açıkladı. Kacır, Türkiye’nin uzay araştırmalarındaki hedeflerine odaklanarak, yerli ve milli uydu sistemlerini geliştirme konusundaki başarılarından bahsetti. Ayrıca, Doğu Anadolu Gözlemevi’nde inşa edilen gelişmiş teleskopla uzay araştırmalarına önemli katkılar sağlanacağını belirtti.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ: AKİTEK AÇILDI

Bakan Kacır, Konya ziyaretinin bir diğer durağının Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde bulunan Akıllı Teknolojiler Tasarım, Geliştirme ve Prototipleme Merkezi (AKİTEK) açılışı olduğunu belirtti. Kacır, AKİTEK’in, KOBİ’lere kendi imkanlarıyla erişemeyecekleri bütüncül bir altyapı sunarak, üniversite-sanayi iş birliğinin önemli bir örneği olduğunu vurguladı.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.