Zeytinburnu açıklarında bir gemide 144 bin 280 paket sigara ele geçirildi

Zeytinburnu açıkları demir bölgesinde bulunan bir gemide yapılan operasyon neticesinde piyasa değeri yaklaşık 8 milyon 767 bin 572,41 TL olan, toplamda 144 bin 280 paket bandrolsüz sigara cinsi eşya ele geçirildi.

Zeytinburnu açıklarında bir gemide 144 bin 280 paket sigara ele geçirildi
Yayınlama: 18.05.2024
2
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığı İstanbul Deniz Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı personellerince Zeytinburnu açıkları demir bölgesinde bulunan bir gemide yapılan operasyon neticesinde piyasa değeri yaklaşık 8 milyon 767 bin 572,41 TL olan, toplamda 144 bin 280 paket bandrolsüz sigara cinsi eşya ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Ticaret Bakanlığı gemi takip sistemlerinde yapılan analiz sonucunda riskli olarak değerlendirildi.

Söz konusu geminin Bakanlığın kullanımında bulunan Liman Tek Pencere sisteminde gümrük geliş bildiriminin boş olarak onaylanmasının ardından ekiplerce gemide yapılan arama faaliyetinde, geminin zincirlik bölümünde bulunan menhol kapakları içerisinde ve tanklarında piyasa değeri yaklaşık 8 milyon 767 bin 572,41 TL olan toplamda 144 bin 280 paket, ilgili kurumların gözetim, denetim ve uygunluğunu ifade ve işaret eden TADAP ve GİB logolarını içermeyen bandrolsüz sigara cinsi eşyalar tespit edildi.

Şüpheli şahıslar hakkında gerekli işlemeler başlatılırken, olayla ilgili soruşturma Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.