Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İvedik OSB’de Sanayicilerle Buluştu

T.C Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin’in konuğu olarak Teknopark Ankara’da sanayiciler ile bir araya geldi. Bakan Şimşek, Türkiye ekonomisinin genel durumu ve ekonomi politikasına ilişkin bilgileri aktardı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İvedik OSB’de Sanayicilerle Buluştu
Yayınlama: 01.04.2024
6
A+
A-

T.C Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin’in konuğu olarak bölgenin inovasyon üssü Teknopark Ankara’da sanayiciler ile bir araya geldi. Toplantıya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Aydoğan ve milletvekilleri katıldı.

SAVUNMADAN BİLEŞİME

İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin istişare toplantısında yaptığı açıklamada, İvedik OSB’nin büyük emeklerle ve fedakârlıklarla kurulduğunu değindi.  Başkan Gültekin, “Sanayicimizin katma değerli üretimini destekleyici altyapı kurmak adına büyük çapa sarf ettik ve Teknopark Ankara’yı kentimiz ile ülkemize kazandırdık. OSB’miz içinde kurduğumuz bu yapının içinde savunmadan yazılıma, elektronikten bileşime kadar birçok sektörden firmamız değer üretiyor” dedi.

Firmaların her şartta yanlarında durduklarına değinen Başkan Gültekin, İvedik OSB’deki çoğu firmanın niteliğinin oldukça yüksek olduğunu söyledi. Gültekin, “Orta Doğu’dan Azerbaycan’a kadar birçok bölgede kullanılan anti İHA savunma sanayi sistemleri OSB’mizi güçlendirmek adına kurduğumuz Teknoparkımızda burada üretiliyor ve bizi temsil ediyor” ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İvedik OSB’de Sanayicilerle Buluştu

Bakan Mehmet Şimşek, İvedik OSB sanayicileriyle bir araya geldiği istişare toplantısında Türkiye ekonomisinin genel durumu ve ekonomi politikasına ilişkin bilgileri aktardı.

“GÜÇLÜ SİYASİ TEMELİ OLAN BİR EKONOMİK PROGRAM İNŞA ETTİK”

Güçlü siyasi temeli olan bir ekonomik program inşa ettiklerini ve öngörülebilirliği arttırmayı amaçladıklarını bildiren Şimşek, “Orta Vadeli Program’ın (OVP) özü dezenflasyon. Yani enflasyonu tek haneye düşürmek, milletimizi hayat pahalılığından kurtarmak.” diye konuştu.

Şimşek, programla 3 yıllık perspektif sunduklarına ve bir yıllık geçiş süreci öngördüklerine işaret ederek, “Türkiye’nin kendine özgü şartları var. Geçen yıl mayısa kadar para politikası çok fonksiyonel değildi. Bunu işlevsel hale getirecek bir süreç öngördük. Ani şok tedavilerin yan etkileri büyük olabiliyor. Bankacılık sektörünün yapısını, reel sektörün bilançolarını dikkate aldık. Çalışmaların tamamı hassasiyetle götürüldü dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İvedik OSB’de Sanayicilerle Buluştu

Enflasyonu tekrar tek haneye, daha sonra da düşük tek haneye indirmek için hesaplar yaptıklarını anlatan Şimşek, “Programın özünde para politikasında normalleşme var. Türk lirasını güçlendirecek, destekleyecek, pozitif getiri sağlayacak, kredi genişlemesini yavaşlatacak, enflasyon beklentilerini para politikasıyla birlikte uygulamaya başladık. Merkez Bankasında birikimiyle, tecrübesiyle çok değerli arkadaşlarımız var. Karamsarlık pompalayanlar, piyasada belirsizlik, tedirginlik yaratmaya çalışanlar, bu arkadaşların çalıştıkları kurumların kapısından geçemezler.” değerlendirmesinde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İvedik OSB’de Sanayicilerle Buluştu

“SONUNA KADAR GİDECEĞİZ”

Şimşek, piyasanın, ABD ve Avrupa merkez bankalarının bu yılın ikinci yarısında 100’er baz puan faiz indireceğini beklediğini aktararak, “Bunlar da risk iştahını olumlu etkileyecek. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelere yılın ikinci yarısında daha çok kaynak getirecek. Makro ekonomik sorunların farkındayız. Programı kararlılıkla uygulayacağız, sonuna kadar gideceğiz.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İvedik OSB’de Sanayicilerle Buluştu

TEKNOPARK ANKARA BEĞENİ ALDI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve beraberindeki heyet, Teknopark Ankara’da faaliyet gösteren başta savunma olmak üzere birçok firmayı ziyarette bulunarak firmaların ulusal ve uluslararası arenada yaptığı başarılı çalışmaların detaylarını firma sahipleri ve çalışan personellerden dinledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “İvedik OSB alın teriyle, akıl teriyle özel teşebbüslerle kurguladığı Teknopark Ankara’yı bir marka haline getirmiştir. İvedik OSB ve Teknopark Ankara bugün dünyaya açılan bir ekonomiye sahiptir. Hem İvedik OSB hem Teknopark Ankara Türkiye için üretiyor” diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İvedik OSB’de Sanayicilerle Buluştu

 

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

ekonomi bakanlığı, ivedik osb, mehmet şimşek
SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.