Lexus, yeni modeli LBX’i Türkiye’de satışa sunmaya başladı

Premium otomobil üreticisi Lexus, tamamen yeni modeli LBX’i Türkiye’de satışa sunmaya başladı.

Lexus, yeni modeli LBX’i Türkiye’de satışa sunmaya başladı
Yayınlama: 05.05.2024
2
A+
A-

Türkiye pazarına sunduğu geniş ürün yelpazesine bir yenisini daha ekleyen Lexus, LBX ile varlığını daha da güçlendirecek.

LBX modelinin lansmanında açıklamalar yapan Lexus Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ali Haydar Bozkurt, pazara yeni bir araç daha sunmanın heyecanını dile getirerek, “Son yıllarda Lexus adına en önemli modellerden birini Türkiye pazarına sunduk. LBX modelinden ilham alarak şehrin tam da kalbinde lasnmana özel tasarladığımız deneyim alanları, modelin sıra dışı tarzını en iyi şekilde yansıttı. LBX, rekabetçi bir segmentte kısa zamanda oldukça önemli bir oyuncu haline gelecek ve Lexus markamızın müşteri portföyünü genişletecek.” dedi.

Lexus olarak atak dönemine girdiklerini daha önce ifade ettiğini belirten Bozkurt, “LBX, Türkiye pazarı için markamıza güç katacak bir model. LBX modeliyle birlikte daha genç ve daha önce Lexus almayı planlamamış müşteri kitlelerine de hitap edeceğiz. Kalitesine baktığınız zaman her açıdan gerçek bir Lexus’tan söz ediyoruz. Lexus süper premium bir marka ve dolayısıyla LBX de dahil tüm ürün gamı markamızın sunduğu tüm ayrıcalıklı hizmetlerden yararlanacak. Geri alım garantisinden, kişiye özel danışmana, yılda 1 kez çift yönlü TIR ile ücretsiz araç transferine ve gerektiğinde helikopter ile teknisyen gönderilmesine kadar tüm hizmetleri LBX’te de sunuyoruz.” dedi.

Lexus, yeni modeli LBX’i Türkiye’de satışa sunmaya başladı

LBX modelinin Lexus markası için önemine değinen Lexus Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Geçtiğimiz yılın Haziran ayında gerçekleştirilen dünya prömiyerinin ardından LBX modeliyle ilgili çok yoğun bir talep geldi. Ön talepleri toplamaya başladığımız günden bu yana 2 bin adedin üzerinde başvuru aldık. Bu yıl için LBX modelinden yaklaşık 500 adet satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. LBX iddialı bir fiyat seviyesiyle satışa sunuldu. LBX’in de katkısıyla Lexus markası adına Türkiye’de önemli bir kilometre taşını geride bırakarak istikrarlı bir şekilde büyümeye devam edeceğiz. Lexus’un “Kişiselleştirilmiş Lüks” mottosunu farklı bir seviyeye taşıyan LBX her zevke hitap eden seçenekler sunuyor. Bu yılki büyümemizde önemli bir rol oynayacak LBX ile birlikte bayi ağımız da genişliyor.” dedi.

Sıra dışı LBX’in her açıdan heyecan verici olduğunu söyleyen Lexus Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ali Haydar Bozkurt, bu modelle birlikte fark yaratan işlere imza atmaya devam ettiklerinin altını çizerek şöyle devam etti:

“Lexus LBX, ilk gördüğümüz andan itibaren bizi heyecanlandıran bir model oldu. Sıra dışı tarzı onu diğer modellerden ayırıyor. Biz de Türkiye’de farklı bir işe imza atmak istedik ve en az LBX kadar sıra dışı bir isim olan Hadise’yle birlikte iş birliği gerçekleştirdik. LBX’i donanım seviyesi gibi otomotivdeki kalıpları yıkarak Cool, Emotion, Relax ve Elegant gibi atmosfer adını verdiğimiz versiyonlarla sunuyoruz. Farklı tarzlara ve ruh hallerine hitap eden versiyonlar arasından müşterilerimiz sahip olduğu tarzı en iyi yansıtan atmosferi tercih edebiliyor. İşte tüm bu atmosferlerin anlamlarına baktığımızda, karşımıza aynen LBX gibi sıra dışı bir isim olan Hadise çıkıyor. Hadise bu dört atmosferin, bu dört modun tamamını yansıtan biri.”

Lexus, yeni modeli LBX’i Türkiye’de satışa sunmaya başladı

Lexus, LBX’in sıra dışı yaklaşımını yansıtacak şekilde bilindik donanım kavramına bir son verdi. Giriş seviyesinden başlayarak en üst donanıma kadar devam eden  klasik ürün gamı yaklaşımı kalıplarını kıran LBX’te, herkesin yaşam tarzına ve tercihlerine uyum sağlayacak dört farklı “atmosfer” seçeneği yer alıyor. 

LBX, Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de Elegant, Emotion, Relax ve Cool ismi verilen atmosferlerle kullanıcılara sunuluyor. Elegant ve Relax, rafine bir hisse odaklanırken Emotion ve Cool daha sportif, daha dinamik bir karakterle öne çıkıyor. Her bir model, farklı tip müşteriler düşünülerek tasarlandı. LBX’in Elegant atmosferi 2 milyon 290 bin TL, Emotion atmosferi 2 milyon 390 bin TL, Relax atmosferi 2 bin 575 bin TL ve Cool atmosferi 2 milyon 650 bin TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.

LBX, premium segmentteki kalıpları kırarak tüm lüks unsurları B-SUV segmentine taşıyarak farkını ortaya koyuyor. Tüm atmosferlerde standart olarak 18 inç alaşım jantlar, 9.8 inç Dokunmatik Multimedya Ekranı, Akıllı Giriş ve Çalıştırma Sistemi, Akıllı Telefon Entegrasyonu, e-Latch elektronik kapı sistemi, Isıtmalı Ön Koltuklar, Kablosuz Şarj Ünitesi ve elektrikli bagaj kapağı gibi donanımlar yer alıyor.

Lexus, yeni modeli LBX’i Türkiye’de satışa sunmaya başladı

Emotion ve Cool modelleri, çift renkli gövde, 18 inç alaşım jantlar ile dikkat çekerken Elegant ve Relax tek renkli gövde ve parlak 18 inç jantlarla sunuluyor. LBX’in kabininde ise Emotion atmosferi, koltuklarda, orta konsolda ve kapı kaplamasında kırmızı vurgular ve kontrast yaratan dikişler içeren delikli sentetik deri döşemeyle tasarlandı.

LBX, 4 bin 190 mm uzunluğa, bin 825 mm genişliğe, 1,545 mm yüksekliğe ve 2 bin 580 mm aks aralığına sahip. Alçak kaputu, akıcı gövdesi, arka tavan spoyleri ve sinyalleriyle aerodinamik bir tasarımla öne çıkan LBX, verimliliğin, sürüş dengesinin ve performansın altını çiziyor. Ayrıca 5.2 m'lik dönüş yarıçapı ise şehir içi sürüş için ideal bir kullanım sağlıyor. 332 litrelik bagaj hacmi ise, uzun yolculuklar dahil olmak üzere tüm ihtiyaçları karşılıyor.

Lexus LBX modeli, aracın dinamik tasarımını yansıtan ve sürüş karakterine büyük katkı sağlayan 1.5 litrelik hibrit motor ile donatıldı. Yüksek verimliliğe sahip ve hızlı tepkiler veren 1.5 litrelik hibrit motor, Lexus Sürüş İmzası’nın tüm unsurlarını sunuyor. Yüksek verimliliğe sahip tam hibrit sistemle donatılan LBX, 1.5 litrelik benzinli motoru elektrik motoruyla kombine ediyor. Verimliliği artırmak adına yeniden tasarlanan ve daha kompakt hale getirilen tam hibrit sistem, 136 HP maksimum güç ve 185 Nm maksimum tork üretiyor.

Lexus’un LBX modelinde yer verdiği yeni iki kutuplu nikel-metal hidrit batarya, daha fazla güç elde edilmesini sağlarken aynı zamanda aracın tam elektrikle sürüş kapasitesini artırıyor. LBX’in 1.5 litrelik hibrit motoru, her türlü yolda sürüş keyfi sağlıyor. Hem şehir içinde hem de virajlı yollarda dinamik performans sunan LBX, vazgeçilmez bir yol arkadaşı oluyor.

LBX, yeni güç ünitesiyle birlikte şehirde ve virajlı yollarda etkileyici yol tutuş karakteristiğiyle birlikte keyifli bir performans sunuyor. LBX, 0-100 km/s hızlanmasını 9.2 saniyede tamamlıyor. Bununla birlikte resmi WLTP birleşik ölçümlerine göre yakıt tüketimi 4.4 lt/100 km ve CO2 emisyonu ise 100 g/km olarak açıklandı.

Lexus, yeni modeli LBX’i Türkiye’de satışa sunmaya başladı


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.