SEDEC, 2024 YILINDA DA İHRACATA ODAKLANACAK…

SEDEC, 2024 YILINDA DA İHRACATA ODAKLANACAK…
Yayınlama: 02.01.2024
11
A+
A-

SEDEC, Anayurt, Sınır ve İç güvenlik konularına odaklı olarak SEDEC 2024 üreten sanayiciyle ihtiyaç makamlarını buluşturuyor. TC. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın ve Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçılar Birliği’nin (SSI) desteği ile organize edilen, güvenlik ve savunma konularını kapsayan SEDEC Fuar, konferans, B2B/B2G organizasyonu, dördüncü kez 21-23 Mayıs 2024 tarihleri arasında Ankara ATO Congresium’da SASAD stratejik ortaklığı, Ankara Teknopark’ın destekleri ile 4.üncü kez gerçekleştirilecektir.

Silah sistemleri, sınır güvenliği platformları, savunma alt sistemleri, izleme sistemleri, giriş kontrol sistemleri, komünikasyon sistemleri, simülasyon sistemleri, otonom sistemler, İHA, İKA, İDA optik/ kamera, eğitim simülasyon, acil-kurtarma sistemleri, personel koruyucu sistemler, dedektörler, güvenli şehir sistemleri, anayurt güvenliği, sınır güvenliği, iç güvenlik, sahil güvenlik, şehir güvenliği ve savunma tedarik zincirinde öncü olan ülkelerden gelen profesyonelleri bir araya getirecek. Ayrıca siber güvenlik, veri ve bilgi güvenliğinin yanı sıra iletişimde çok büyük rol oynayan uydu teknolojileri de SEDEC 2024’de yer alacak.

Küresel olarak yaşanan dalgalanmalardan daha az etkilenmek ve güçlenmek için, SEDEC 2024’ün sağlayacağı ihracat ortamı, sanayiciye uluslararası platformlarda yeni kapılar açacak. Etkinlik, 21-23 Mayıs 2024’de Ankara Congresium’da yapılacak.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİN ÖNEMİ

SEDEC 2024’de, anayurt güvenliği, sınır güvenliği, iç güvenlik sistemleri ve savunma tedarik zinciri konularında; güvenlik sektörünün geleceğine yön veren adımlar atılacak ve Teknopark Ankara bünyesinde Ticaret Bakanlığı destekli Ur-Ge projesi kapsamında devam eden projelerle de adımlar devam edecek. SASAD ile yapmış olduğumuz stratejik ortaklığının yanında birçok STK’lar ile iş birliklerimiz mevcuttur.  Aynı zamanda önceden planlanan ikili iş görüşmeleri (B2B) kapsamında yabancı orijinal ekipman üreticileri ile birinci ve ikinci seviye tedarikçileri, Türk güvenlik ve savunma sanayisi firmalarıyla buluşturacak. Türk firmalarının, özellikle KOBİ’lerin, yetenekleri ve başarıları, yabancı misafirlere daha yakından tanıtılacak. Etkinliğin ilk gününde; anayurt güvenliği, sınır güvenliği ve iç güvenlik sistemlerinin tedarik zinciri konularını kapsayan bir konferans da gerçekleştirilecek.

ÜLKELERİN PROFESYONELLERİ DAVET EDİLDİ

İhracat odaklı bakış açımızla Türkiye’nin güvenlik sektöründe öncü olan Asya, Pasifik ve Orta Doğu ülkeleri ağırlıklı olmak üzere 70’den fazla ülkenin temsilcilerini SEDEC 2024’de ağırlamaya hazırlanıyor. Bu kapsamda işbirliği imkanlarına ortam sağlamak amacıyla güvenlik ve savunma alanında dünyanın dev oyuncularından; Boeing, Airbus, Antonov, Tawazun Holding, Rolls Royce, BAE Sysytems, KAI ve Rus ihracat şirketi Rosoboronexport’un resmi olarak davet ettik” dedi. Ayrıca SEDEC’in yurtiçi ve dışında basın sponsorlarımız aracılığıyla sanayicimizin güvenlik sektöründe üreten ve ihraç eden ülkelerde öne çıkması konusunda çalışmalar yapılmaktadır.

SEDEC 2024 ile ülkemizde güvenlik ve savunma hizmetleri sağlayan Bakanlık, Başkanlık ve bağlılarının hizmetlerini en üst düzeyde verebilmeleri için tüm ihtiyaçlarının karşılanması ve Ar-Ge ve Ur-Ge çalışmalarıyla mamul, yarı mamul ürünler ve hizmet üreten sanayicilerimizin hem mevcut ihracatını arttırması hem de yeni ihracat pazarlarına ulaşım kolaylığı sağlaması dikkat çektiği bir husustur.

SEDEC olarak 2024 yılının toplumumuz için sağlıklı huzurlu ve mutlu bir yıl geçirmesini dileğiyle

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.