STM Kanada’nın ambargosuna yerli sistemle yanıt verdi

STM, Kanada’nın ambargo koyduğu Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi’ni yerlileştirerek TCG İSTANBUL (F-515) Firkateyni’ne entegre etti.

STM Kanada’nın ambargosuna yerli sistemle yanıt verdi
Yayınlama: 19.12.2023
7
A+
A-

Türkiye’nin tam bağımsız savunma sanayii hedefi doğrultusunda, yenilikçi ve milli çözümler geliştiren STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., askeri denizcilik alanında yerlileştirme ve millileştirme başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Türk Deniz Kuvvetleri gemilerinde kullanılmak üzere daha önce Kanada’dan tedarik edilen ve milli fırkateynde tedariki Kanada Hükümetinin uyguladığı ambargo nedeniyle gerçekleştirilemeyen Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi için 2 yıl önce yerlileştirme faaliyetine başlandı.

İki Yıl İçinde Yerli İmkanlarla Üretildi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonundaki çalışmalar kapsamında, Mayıs 2021’de STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ ile Altınay Savunma arasında “Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi Yerlileştirme ve Tedariki” projesi için imzalar atıldı. Teknik çalışmalar ve tasarım faaliyetleri sonunda Mart 2022’de üretim faaliyetlerine başlanan yerli sistem, Eylül 2022’de ilk kez çalıştırıldı ve Aralık 2022’de de fabrika kabul  testleri gerçekleştirildi.

Kaynak: SASAD

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.