Zelenski: “İsrail’in kendisini teröre karşı savunma hakkı tamdır”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İsrail’in diğer herhangi bir eyalet gibi kendisini teröre karşı savunma hakkının tam olduğunu ifade etti.

Zelenski: “İsrail’in kendisini teröre karşı savunma hakkı tamdır”
Yayınlama: 07.10.2023
2
A+
A-

Zelenski, bugün tüm dünyanın İsrail’den gelen dehşet veriri videoları gördüğünü belirterek, “Teröristler kadınları ve erkekleri aşağılıyor, yaşlıları bile gözaltına alıyor, merhamet göstermiyor. Böyle bir terör saldırısı karşısında yaşama değer veren herkesin dayanışma içinde olması gerekir.” dedi.

Kendilerinin Ukrayna’da olup bitenler konusunda özel bir duyguya sahip oldukları değinen Zelenski, şunları kaydetti:

“İsrail semalarına binlerce roket… Sokaklarda öldürülen insanlar… Sivil arabalar geçiyor… Tutuklular aşağılanıyor… Konumumuz çok açık: Gezegenin herhangi bir yerinde teröre ve ölüme neden olan herkes sorumlu tutulmalıdır. Bugünkü İsrail'e yönelik terörist saldırı iyi planlanmıştı ve hangi terör destekçilerinin bu saldırıyı destekleyip mümkün kıldığını tüm dünya biliyor.”

Zelenski, İsrail’in kendisini teröre karşı savunma hakkının tam olduğunu vurgulayarak, “Diğer herhangi bir eyalet gibi. Tüm dünyanın teröre birlik içinde ve ilkeli bir şekilde tepki vermesi kritik önem taşıyor.” ifadesini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.